Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ogórki z przyprawą gyros to świetna alternatywa dla klasycznej sałatki z ogórków konserwowych. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom pikantniejszych i orientalnych smaków. Dodatek miodu dostarcza nuty słodyczy, która idealnie komponuje się z całością. Te ogórki charakteryzują się także bardzo szybkim czasem przenikania przypraw, przez co mogą być spożyte już następnego dnia.
Polecam.
Odsłon: 175
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 590
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 14
Polecam.
Odsłon: 175
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 590
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 14
Składniki
Ogórki oczyść i pokrój na plastry o grubości ok. 1 cm. Włóż je do wysterylizowanego słoika, dość mocno uciskając i pozostawiając ok. 2 cm wolnego miejsca na górze.
Do dużego rondla wlej ocet i wodę. Dodaj wszystkie przyprawy, zmiażdżony czosnek, miód. Doprowadź mieszaninę do wrzenia, a następnie zdejmij całość z ognia i lekko przestudź.
Wlej mieszaninę do słoika i szczelnie zakręć. Włóż słoik do garnka wyścielonego ściereczką i zalej go wodą do ok. połowy wysokości. Pasteryzuj przetwory przez ok. 15 minut. Wyjmij słoik i postaw na blacie dnem do góry. Ostudź.
Przetwory przechowuj w chłodnym i ciemnym miejscu. Ogórki z przyprawą gyros są gotowe do spożycia już następnego dnia.