Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowy zawrót głowy, mam ich nie dużo ale choć kilka słoików cieszy oko.
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
To przepis na doskonałe kotlety mielone – chrupiące na zewnątrz, a miękkie i...
Odsłon: 121
Delikatne mięso, z pysznym i aromatycznych sosem. Pyszne danie, nie tylko na...
Odsłon: 89
Papryczki nadają wyrazisty smak a boczek sprawia że potrawa jest aromatyczn...
Odsłon: 3152
Składniki
Duże opieńki,
Oczyścić i umyć.
Wstawić do garnka posolić i ugotować (zawsze gotuję grzyby 2 razy po 15 - 20 minut).
Na patelni lub w garnku zeszklić cebulę dodając pieprz.
Następnie dodać ugotowane i odcedzone grzyby.
Do podsmażonych grzybów dodać ziela i liście laurowe i nadal smażyć.
Gdy grzyby są już dość podsmażone dodać cukier i ocet i nadal smażyć.
Następnie dodać koncentrat i doprawić do smaku solą lub lub przyprawą z dodatkiem soli jaką kto lubi
I nadal smażyć.
Gotowe grzyby nakładać do słoików,
Szczelnie zakręcić.
Wstawić do garnka ze ściereczką zalać wodą i pasteryzować 15 minut.
Po pasteryzowaniu postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Grzybki smakują rewelacyjnie, nadają się na zimno jako przystawka do mięs. Z tego przepisu wyszło mi 8 słoiczków różnej wielkości. Przepis mam od koleżanki z grupy.