Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowy zawrót głowy, mam ich nie dużo ale choć kilka słoików cieszy oko.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10151
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8453
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1228
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10151
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4624
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 674
Składniki
Duże opieńki,
Oczyścić i umyć.
Wstawić do garnka posolić i ugotować (zawsze gotuję grzyby 2 razy po 15 - 20 minut).
Na patelni lub w garnku zeszklić cebulę dodając pieprz.
Następnie dodać ugotowane i odcedzone grzyby.
Do podsmażonych grzybów dodać ziela i liście laurowe i nadal smażyć.
Gdy grzyby są już dość podsmażone dodać cukier i ocet i nadal smażyć.
Następnie dodać koncentrat i doprawić do smaku solą lub lub przyprawą z dodatkiem soli jaką kto lubi
I nadal smażyć.
Gotowe grzyby nakładać do słoików,
Szczelnie zakręcić.
Wstawić do garnka ze ściereczką zalać wodą i pasteryzować 15 minut.
Po pasteryzowaniu postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Grzybki smakują rewelacyjnie, nadają się na zimno jako przystawka do mięs. Z tego przepisu wyszło mi 8 słoiczków różnej wielkości. Przepis mam od koleżanki z grupy.