Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowy zawrót głowy, mam ich nie dużo ale choć kilka słoików cieszy oko.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 228
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1643
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3498
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27878
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 228
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 1643
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1828
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3498
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27878
Składniki
Duże opieńki,
Oczyścić i umyć.
Wstawić do garnka posolić i ugotować (zawsze gotuję grzyby 2 razy po 15 - 20 minut).
Na patelni lub w garnku zeszklić cebulę dodając pieprz.
Następnie dodać ugotowane i odcedzone grzyby.
Do podsmażonych grzybów dodać ziela i liście laurowe i nadal smażyć.
Gdy grzyby są już dość podsmażone dodać cukier i ocet i nadal smażyć.
Następnie dodać koncentrat i doprawić do smaku solą lub lub przyprawą z dodatkiem soli jaką kto lubi
I nadal smażyć.
Gotowe grzyby nakładać do słoików,
Szczelnie zakręcić.
Wstawić do garnka ze ściereczką zalać wodą i pasteryzować 15 minut.
Po pasteryzowaniu postawić do góry dnem do całkowitego wystygnięcia.
Grzybki smakują rewelacyjnie, nadają się na zimno jako przystawka do mięs. Z tego przepisu wyszło mi 8 słoiczków różnej wielkości. Przepis mam od koleżanki z grupy.