Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostry sos z papryczek cherry jest bardzo dobrym dodatkiem do niektórych wędlin, sosów i kanapek.
maszynka do mielenia mięsa, miska, słoiczki, termometr, garnek
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10747
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2444
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10747
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3422
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2444
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko. Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmielone papryki oraz czosnek, ja czosnek drobniutko pokroiłem. Gotować 30 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, startą skórkę, imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 3litry pysznego, ostrego zdrowego sosu. Smacznego !!!