Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostry sos z papryczek cherry jest bardzo dobrym dodatkiem do niektórych wędlin, sosów i kanapek.
maszynka do mielenia mięsa, miska, słoiczki, termometr, garnek
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25969
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1429
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25969
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 3376
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1429
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko. Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmielone papryki oraz czosnek, ja czosnek drobniutko pokroiłem. Gotować 30 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, startą skórkę, imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 3litry pysznego, ostrego zdrowego sosu. Smacznego !!!