Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostry sos z papryczek cherry jest bardzo dobrym dodatkiem do niektórych wędlin, sosów i kanapek.
maszynka do mielenia mięsa, miska, słoiczki, termometr, garnek
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 888
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2764
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3274
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 888
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2764
Chleb z airfryera to połączenie jedynie sześciu składników. Jest lekki, puszy...
Odsłon: 3274
Składniki
Zmielić papryki w maszynce do mięsa przez standardowe sitko. Do gotującej się w garnku wody dodać cukier oraz sól. Gdy cukier się rozpuścił do garnka dodać zmielone papryki oraz czosnek, ja czosnek drobniutko pokroiłem. Gotować 30 minut. Następnie dodać przecier pomidorowy, sok z cytryny, startą skórkę, imbir i ocet jabłkowy. Gotować następne 20 minut. Sos przelewamy do słoiczków i pasteryzujemy 15 minut. Z tej ilości składników powstało 3litry pysznego, ostrego zdrowego sosu. Smacznego !!!