Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną paprykę konserwową prostą w przygotowaniu. Smaczna, krucha o łagodnym słodko kwaśnym smaku papryka zasmakuje każdemu, a że udało mi się kupić tanio paprykę więc parę słoiczków na zimę już jest.
nóż, garnek, słoiki,
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15523
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15523
Składniki
Zalewa; Składniki na zalewę gotujemy około 10 - 15 minut. Paprykę oczyszczamy, myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Następnie do czystych słoików wkładamy pokrojoną paprykę, liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, gorczycę oraz piórka cebuli. Całość zalewamy przygotowaną wcześniej gorącą zalewą, zakręcamy mocno słoiki i obracamy do góry dnem. Następnego dnia możemy pasteryzować, pasteryzujemy 10 minut od chwili zagotowania. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Po 3 dniach papryka gotowa do spożycia.
Papryka gotowa.