Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam smaczną paprykę konserwową prostą w przygotowaniu. Smaczna, krucha o łagodnym słodko kwaśnym smaku papryka zasmakuje każdemu, a że udało mi się kupić tanio paprykę więc parę słoiczków na zimę już jest.
nóż, garnek, słoiki,
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5727
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8924
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8017
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5516
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5727
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8924
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8017
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5516
Składniki
Zalewa; Składniki na zalewę gotujemy około 10 - 15 minut. Paprykę oczyszczamy, myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paski. Następnie do czystych słoików wkładamy pokrojoną paprykę, liście laurowe, ziarenka ziela angielskiego, gorczycę oraz piórka cebuli. Całość zalewamy przygotowaną wcześniej gorącą zalewą, zakręcamy mocno słoiki i obracamy do góry dnem. Następnego dnia możemy pasteryzować, pasteryzujemy 10 minut od chwili zagotowania. Przechowujemy w chłodnym miejscu. Po 3 dniach papryka gotowa do spożycia.
Papryka gotowa.