Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryka konserwowa to łatwy w przygotowaniu dodatek do obiadu czy kanapek.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1300
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24814
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1300
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24814
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 81
Składniki
W pierwszej kolejności przygotowujemy zalewę. Wszystkie składniki zalewy zagotować i ostudzić. Cebulę obrać i pokroić na mniejsze kawałki, paprykę umyć i pozbawić gniazd nasiennych, pokroić na mniejsze kawałki ( można wzdłuż na ćwiartki jak duża to na 5 lub 6 kawałków. Ja pokroiłam na takie kąski na raz.) Do wypatrzonych słoików włożyć kawałki cebuli wg uznania 2-3, po 2 liście laurowe, 2-3 ziarenka ziela angielskiego, ciasno poukładać paprykę. Zalać ostudzoną zalewą. Na wierzch polać olejem 3 -4 łyżki. Brzegi słoików i nakrętki przetrzeć ręcznikiem papierowym i zakręcić. Pasteryzować 20 min od zagotowania. Słoiki po pasteryzacji stawiamy na ręczniku do ostudzenia.