Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to czas by zrobić zapasy na zimę. Ogórki z papryką to kolejny przepis. Chrupiące będą super dodatkiem do kanapek, sałatek czy obiadu.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 508
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 274
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 508
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 274
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9716
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1136
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4484
Składniki
Warzywa myjemy, z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w słupki. Cebulę w krążki. Do każdego słoika wkładaj po 1 liściu laurowymi, 2 ziarenkach ziela angielskiego i po pół łyżeczki gorczycy. Następnie paprykę i ogórki, a na wierzch cebulę.
Z podanych składników ugotuj zalewę. Zimną zalewą zalej paprykę i ogórki, zakręć i pasteryzuj mniejsze słoiki 7 minut ,większe 10 minut . Po wyjęciu odwracj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu.