Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to czas by zrobić zapasy na zimę. Ogórki z papryką to kolejny przepis. Chrupiące będą super dodatkiem do kanapek, sałatek czy obiadu.
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 110
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 106
Składniki
Warzywa myjemy, z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w słupki. Cebulę w krążki. Do każdego słoika wkładaj po 1 liściu laurowymi, 2 ziarenkach ziela angielskiego i po pół łyżeczki gorczycy. Następnie paprykę i ogórki, a na wierzch cebulę.
Z podanych składników ugotuj zalewę. Zimną zalewą zalej paprykę i ogórki, zakręć i pasteryzuj mniejsze słoiki 7 minut ,większe 10 minut . Po wyjęciu odwracj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu.