Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to czas by zrobić zapasy na zimę. Ogórki z papryką to kolejny przepis. Chrupiące będą super dodatkiem do kanapek, sałatek czy obiadu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112921
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 232
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 504
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 460
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 828
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112921
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 232
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 504
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 460
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 828
Składniki
Warzywa myjemy, z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w słupki. Cebulę w krążki. Do każdego słoika wkładaj po 1 liściu laurowymi, 2 ziarenkach ziela angielskiego i po pół łyżeczki gorczycy. Następnie paprykę i ogórki, a na wierzch cebulę.
Z podanych składników ugotuj zalewę. Zimną zalewą zalej paprykę i ogórki, zakręć i pasteryzuj mniejsze słoiki 7 minut ,większe 10 minut . Po wyjęciu odwracj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu.