Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lato to czas by zrobić zapasy na zimę. Ogórki z papryką to kolejny przepis. Chrupiące będą super dodatkiem do kanapek, sałatek czy obiadu.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13253
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13253
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2589
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3739
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4751
Składniki
Warzywa myjemy, z papryki usuwamy gniazda nasienne,kroimy w słupki. Cebulę w krążki. Do każdego słoika wkładaj po 1 liściu laurowymi, 2 ziarenkach ziela angielskiego i po pół łyżeczki gorczycy. Następnie paprykę i ogórki, a na wierzch cebulę.
Z podanych składników ugotuj zalewę. Zimną zalewą zalej paprykę i ogórki, zakręć i pasteryzuj mniejsze słoiki 7 minut ,większe 10 minut . Po wyjęciu odwracj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu.