Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 21900
Dodano: 05.08.2014
Odsłon: 26841
3-4 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Wszystkie papryki dobrze myję i usuwam ze środka gniazda nasienne. Kroję albo w kostkę, albo w słupki takiej wysokości, aby pionowo pasowały do słoika.
Do wyparzonych słoików wkładam wszystkie składniki podane wyżej i następnie układam dosyć ciasno paprykę.
Składniki zalewy mieszam i zagotowuję w garnku. Zalewam paprykę w słoiczkach, dobrze zakręcam. Pasteryzuję około 10 minut. Odstawiam słoiki do góry nogami do wystygnięcia.
Teraz tylko poczekać minimum 2 tygodnie i będzie można jeść :)
Smacznego!!!
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

ggosienka68 05 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
Właśnie szukałam takiego przepisu :)))do szybkiej realizacji :)) Rozumiem,że z tej porcji wyszło tyle słoików co na zdjęciu ? Odpowiedzi: 1 ▼5 Kto głosował? | Odpowiedz