Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetnie sprawdzi się jako składnik przystawek czy koreczków, a nawet do obiadu czy kanapek. Jej przygotowanie jest dość pracochłonne, ale opłaca się. Papryczka jest pyszna!
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4342
Smaczne danie :)
Odsłon: 174
Bardzo lubię takie dania, ponieważ są szybkie, smaczne i proste. Polecam zwła...
Odsłon: 88
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4342
Smaczne danie :)
Odsłon: 174
Składniki
Odcinamy czubek papryczek, delikatnie wycinamy gniazda i płuczemy pod ciepłą wodą. Następnie lekko obgotowujemy przez ok 5-7min. Paprykę odsączamy z wody i studzimy. Ser rozdrabniamy widelcem na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem (serek należy przesolić, gdyż mało słony serek zginie w połączeniu z papryką), a następnie nadziewamy nim paprykę. Z podanych składników zagotowujemy zalewę. Do umytych i wyparzonych słoiczków wkładamy papryczki (szczelnie, ale delikatnie) i ząbek czosnku. Zalewamy gotującą zalewą, słoiki mocno zakręcamy i odwracamy do góry dnem. Zostawiamy do wystygnięcia. Nie pasteryzujemy. Można jeść po 3-4 dniach.
Polecam