Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie moim zdaniem idealne. Papryka pozostaje jędrna i zachowuje swój piękny kolor.
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 627
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38474
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1276
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 627
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38474
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1276
Składniki
Słoiki wyparzyć, paprykę pozbawić gniazd nasiennych i błon , pokroić w paski ok.1cm. Cebulę Pokroić w ćwiartki i zblanszować we wrzątku ok. 5 min.
Przyprawy i zioła ułożyć na dnie słoika, układać paprykę przekładając ją cebulą, zalać wrzącą zalewą , na wierzch wylać po łyżce oleju na słoik.
Taką paprykę pasteryzujemy ok. 10 min, nie dłużej.
Warunkiem konsumpcji jest odpowiednie przeżarcie się składników. A więc zimą życzę smacznego , kolorowego , paprykowego frykasu.