Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie moim zdaniem idealne. Papryka pozostaje jędrna i zachowuje swój piękny kolor.
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 9
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1150
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 171
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 238
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 9
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1150
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 171
W jesienne wieczory do herbatki marzy się ciepła domowa szarlotka, ta jest id...
Odsłon: 238
Składniki
Słoiki wyparzyć, paprykę pozbawić gniazd nasiennych i błon , pokroić w paski ok.1cm. Cebulę Pokroić w ćwiartki i zblanszować we wrzątku ok. 5 min.
Przyprawy i zioła ułożyć na dnie słoika, układać paprykę przekładając ją cebulą, zalać wrzącą zalewą , na wierzch wylać po łyżce oleju na słoik.
Taką paprykę pasteryzujemy ok. 10 min, nie dłużej.
Warunkiem konsumpcji jest odpowiednie przeżarcie się składników. A więc zimą życzę smacznego , kolorowego , paprykowego frykasu.