Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Połączenie moim zdaniem idealne. Papryka pozostaje jędrna i zachowuje swój piękny kolor.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 959
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1586
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 959
Składniki
Słoiki wyparzyć, paprykę pozbawić gniazd nasiennych i błon , pokroić w paski ok.1cm. Cebulę Pokroić w ćwiartki i zblanszować we wrzątku ok. 5 min.
Przyprawy i zioła ułożyć na dnie słoika, układać paprykę przekładając ją cebulą, zalać wrzącą zalewą , na wierzch wylać po łyżce oleju na słoik.
Taką paprykę pasteryzujemy ok. 10 min, nie dłużej.
Warunkiem konsumpcji jest odpowiednie przeżarcie się składników. A więc zimą życzę smacznego , kolorowego , paprykowego frykasu.