Do góry

Przetwory Przepis na:

Papryka w zalewie z curry

Papryka w zalewie z curry

Autor:

Przepisów i artykułów: 489 Ocena: 3483

Dodano:

Odsłon: 1309

Papryka w zalewie z curry ma łagodny słodko-ostry smak wart wypróbowania.

Składniki

  • papryka 4 kg
  • zalewa:
  • ocet 10% 250 ml
  • woda 1 l
  • cukier 40 dag
  • słodka papryka 1 łyżka
  • curry 1 łyżka kopiasta
  • gorczyca 2 łyżki
  • pieprz 1 płaska łyżeczka
  • sól 1 płaska łyżeczka
  • do każdego słoika:
  • liść laurowy 1 szt
  • ziele angielskie 3 ziarna
3-4 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z podanych składników przygotowujemy zalewę, gotujemy 2-3 min i odstawiamy do przestygnięcia.Strąki papryki myjemy, osuszamy, oczyszczamy z gniazd nasiennych i nasion a następnie kroimy w paski.
    Do każdego słoika wkładamy liść laurowy i ziarna ziela angielskiego a następnie układamy paski papryki i zalewamy przygotowaną zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy 8-10 min.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń