Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z lepszych przepisów z dodatkiem miodu. Po wrzuceniu papryki do gorącej zalewy, szybko się "kurczy" i dzięki temu więcej można włożyć do słoika.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35724
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1213
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6023
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35724
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1213
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1759
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6023
        
        
                Składniki
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w mniejsze kawałki. Składniki zalewy zagotować.Na gotującą zalewę wrzucać partiami pokrojoną paprykę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyjmować łyżką cedzakową do miski a na gotującą się zalewę wrzucać następną partię. Kiedy papryka przestygnie, przekładać do słoików i pasteryzować 10 minut. Po wyjęciu-słoiki dokręcić i ustawić do góry dnem. Jest bardzo smaczna-polecam.