Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jeden z lepszych przepisów z dodatkiem miodu. Po wrzuceniu papryki do gorącej zalewy, szybko się "kurczy" i dzięki temu więcej można włożyć do słoika.
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 379
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11812
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 456
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 119
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 682
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 379
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 11812
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 456
Tradycyjne mielone z dodatkiem suszonych śliwek i żurawiny w sosie chrzanowym...
Odsłon: 119
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 682
Składniki
Paprykę umyć, oczyścić z nasion i pokroić w mniejsze kawałki. Składniki zalewy zagotować.Na gotującą zalewę wrzucać partiami pokrojoną paprykę i gotować na wolnym ogniu przez 5 minut. Wyjmować łyżką cedzakową do miski a na gotującą się zalewę wrzucać następną partię. Kiedy papryka przestygnie, przekładać do słoików i pasteryzować 10 minut. Po wyjęciu-słoiki dokręcić i ustawić do góry dnem. Jest bardzo smaczna-polecam.