Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 974
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 292
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 30
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 974
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 292
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 30
Składniki
Paprykę i cebulę zmielić w maszynce.
Gotować na średnim ogniu około 30 minut aż pasta zacznie gęstnieć i wyparuje nadmiar wody.
Dodać olej i ocet. Doprawić solą,pieprzem i cukrem do smaku. Pasta powinna być lekko słodka.
Gorącą pastę przełożyć do słoiczków i zakręcić. Nie trzeba pasteryzować,słoiczki się pozamykają.