Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z kiszonych papryczkek chili, pozbawionych gniazd nasiennych, jest dosyć łagodna w smaku i w pełni pozwala nacieszyć się smakiem tych maleństw.
rękawiczki lateksowe
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1470
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1470
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231849
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5001
Składniki
Papryczki trzeba pozbawić zielonych szypułek i gniazd nasiennych i najlepiej tej jaśniejszej części, ona też jest bardzo ostra. Zalewa się je z dodatkami solanką i czeka tydzień lub 10 dni. Potem papryczki można zmiksować na pastę a jak ktoś chce to jeszcze przetrzeć. Pastę dodatkowo zapasteryzowałam aby można było ją przechowywać dłużej. Słoiczki są malutkie więc wystarczyło 15 minut.
Smacznego :)