Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z kiszonych papryczkek chili, pozbawionych gniazd nasiennych, jest dosyć łagodna w smaku i w pełni pozwala nacieszyć się smakiem tych maleństw.
rękawiczki lateksowe
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 206
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 191
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 206
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 191
Składniki
Papryczki trzeba pozbawić zielonych szypułek i gniazd nasiennych i najlepiej tej jaśniejszej części, ona też jest bardzo ostra. Zalewa się je z dodatkami solanką i czeka tydzień lub 10 dni. Potem papryczki można zmiksować na pastę a jak ktoś chce to jeszcze przetrzeć. Pastę dodatkowo zapasteryzowałam aby można było ją przechowywać dłużej. Słoiczki są malutkie więc wystarczyło 15 minut.
Smacznego :)