Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pasta z kiszonych papryczkek chili, pozbawionych gniazd nasiennych, jest dosyć łagodna w smaku i w pełni pozwala nacieszyć się smakiem tych maleństw.
rękawiczki lateksowe
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1336
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 1336
Składniki
Papryczki trzeba pozbawić zielonych szypułek i gniazd nasiennych i najlepiej tej jaśniejszej części, ona też jest bardzo ostra. Zalewa się je z dodatkami solanką i czeka tydzień lub 10 dni. Potem papryczki można zmiksować na pastę a jak ktoś chce to jeszcze przetrzeć. Pastę dodatkowo zapasteryzowałam aby można było ją przechowywać dłużej. Słoiczki są malutkie więc wystarczyło 15 minut.
Smacznego :)