Do góry

Przetwory Przepis na:

Pasta z lubczyku

Pasta z lubczyku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2123 Ocena: 47375

Dodano:

Odsłon: 17797

Zioło, które najbardziej kochamy <3

Składniki

  • 4 chabazie (łodygi) lubczyku
  • 1 łyżeczka soli
  • 100 ml oliwy z oliwek
> 6 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Liście wraz z łodygami mielimy na najmniejszych oczkach, dwukrotnie.
    Dodajemy oliwę i sól, mieszamy, przekładamy do małych słoiczków, zakręcamy.
    Gotujemy przez 20 min. Wyjmujemy ze wrzątku. Układamy nakrętką do spodu, studzimy.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

slodkisentyment 12 czerwca Bardzo fajna pasta:) I wie się, co się ma w słoiku :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

PatiGotuje 12 czerwca Super pomysł! Dużo lepszy niż zamrażanie.
Na pewno skorzystam bo rośnie w ogródku jak szalony :D

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Maudie 12 czerwca Również bardzo lubię lubczyk :)Pasta super:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń