Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jest najlepszy do kanapek.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37356
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Wykonanie: Warzywa oczyścić, włożyć do rondla i gotować razem z mięsem z dodatkiem listka i ziela angielskiego i odrobiny soli, po czym ostudzić. Śliwki pokroić, dodać posiekany czosnek i podsmażyć na maśle. Wątróbkę, pieczarki oczyścić, wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i dusić pod przykryciem do miękkości. Wszystkie przygotowane składniki na pasztet zmielić razem, dodać przysmażone śliwki, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wyrobić masę. Gotową masę wyłożyć na folię spożywczą, zwinąć w wałek, dokładnie uformować i wstawić do lodówki na noc.