Do góry

Przetwory Przepis na:

Pasztet bez pieczenia

Pasztet bez pieczenia

Autor:

Przepisów i artykułów: 2462 Ocena: 16710

Dodano:

Odsłon: 12564

Domowy jest najlepszy do kanapek.

Składniki

  • Filet z kurczaka podwójny 1 szt.
  • Wątróbka drobiowa 35 dag
  • Śliwki suszone 1/3 szklanki
  • Czosnek 4 ząbki
  • Pieczarki świeże 20 dag
  • Marchewka 1 szt.
  • Pietruszka 1 szt.
  • Seler 1/3 szt.
  • Listek laurowy
  • Ziele angielskie
  • Ziele angielskie
  • Sól i pieprz do smaku
  • Majeranek suszony 1 łyżeczka
  • Masło 5 łyżek
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pasztet bez pieczenia

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Warzywa oczyścić, włożyć do rondla i gotować razem z mięsem z dodatkiem listka i ziela angielskiego i odrobiny soli, po czym ostudzić. Śliwki pokroić, dodać posiekany czosnek i podsmażyć na maśle. Wątróbkę, pieczarki oczyścić, wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i dusić pod przykryciem do miękkości. Wszystkie przygotowane składniki na pasztet zmielić razem, dodać przysmażone śliwki, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wyrobić masę. Gotową masę wyłożyć na folię spożywczą, zwinąć w wałek, dokładnie uformować i wstawić do lodówki na noc.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń