Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jest najlepszy do kanapek.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3793
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 657
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3655
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 620
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3793
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 358
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 657
Składniki
Wykonanie: Warzywa oczyścić, włożyć do rondla i gotować razem z mięsem z dodatkiem listka i ziela angielskiego i odrobiny soli, po czym ostudzić. Śliwki pokroić, dodać posiekany czosnek i podsmażyć na maśle. Wątróbkę, pieczarki oczyścić, wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i dusić pod przykryciem do miękkości. Wszystkie przygotowane składniki na pasztet zmielić razem, dodać przysmażone śliwki, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wyrobić masę. Gotową masę wyłożyć na folię spożywczą, zwinąć w wałek, dokładnie uformować i wstawić do lodówki na noc.