Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy jest najlepszy do kanapek.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 925
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 925
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 528
Składniki
Wykonanie: Warzywa oczyścić, włożyć do rondla i gotować razem z mięsem z dodatkiem listka i ziela angielskiego i odrobiny soli, po czym ostudzić. Śliwki pokroić, dodać posiekany czosnek i podsmażyć na maśle. Wątróbkę, pieczarki oczyścić, wrzucić na patelnię z dodatkiem masła i dusić pod przykryciem do miękkości. Wszystkie przygotowane składniki na pasztet zmielić razem, dodać przysmażone śliwki, przyprawić do smaku i bardzo dokładnie wyrobić masę. Gotową masę wyłożyć na folię spożywczą, zwinąć w wałek, dokładnie uformować i wstawić do lodówki na noc.