Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wersja "mazidła" na kanapki z cyklu wiem co jem i gotuję, nie marnuję. Zawsze jest problem co zrobić z mięsem i warzywami po niedzielnym rosole. Ileż to człowiek tej potrawki będzie jadł! No ile! A, że jestem "mazidłożercą", to na mojej drodze nic nie mogło stanąć. No, prawie nic. Ślęczłem przy piekarniku, niczym pies przy kości, pilnowałem...na szczęście upilnowałem, nic się nie zjarało! Dzisiaj byli panowie i mi go nareperowali. Uff! W końcu będę mógł poszaleć z pieczeniem, a później Tauron ze mną xD Oni tylko na to czekali, oj czekali! Ale ja nie o tym... Do wykonania tego mazidła bierzecie mięcho z rosołu i wszystkie warzywa. No i już macie czystość w garnku, rosół podgrzewacie, do słoików, denkiem na dół, wystygnie i do lodówy. Baza na kolejne zupy jest, niekoniecznie na pomidorową. Reszta składników i opis poniżej.
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 414
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 760
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 369
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 414
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 760
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 369
Składniki
Do zmielonych, na najdrobniejszych oczkach, mięsa i warzyw z rosołu, dodajemy mięso mielone z łopatki wieprzowej. Wbijamy jajka, dodajemy bułkę tartą i przyprawę (w zasadzie wg uznania), masę wyrabiamy. Przekładamy do foremek (10x20)-u mnie weszło do dwóch-pieczemy w 180°C przez 45 minut. Gotowe.