Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do sosów i lecza.
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4187
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33700
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9716
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4187
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 33700
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9716
Składniki
Wykonanie: Rozgrzać oliwę w rondelku, dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Po chwili dodać cienko pokrojone patisony. Smażyć na wolnym ogniu. Pomidory przelać wrzątkiem, obrać ze skórki i dodać do patisonów. Przyprawić do smaku i smażyć jeszcze około 35 minut. Pod koniec smażenia dodać posiekaną bazylię. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.