Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do sosów i lecza.
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 287
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3147
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4046
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 834
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 659
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 287
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3147
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4046
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 834
Składniki
Wykonanie: Rozgrzać oliwę w rondelku, dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Po chwili dodać cienko pokrojone patisony. Smażyć na wolnym ogniu. Pomidory przelać wrzątkiem, obrać ze skórki i dodać do patisonów. Przyprawić do smaku i smażyć jeszcze około 35 minut. Pod koniec smażenia dodać posiekaną bazylię. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.