Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super zapas na zimę do sosów i lecza.
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 805
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1418
Przepis na lekkie placuszki z twarogiem i jabłkami bez cukru.
Odsłon: 805
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 1418
Składniki
Wykonanie: Rozgrzać oliwę w rondelku, dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Po chwili dodać cienko pokrojone patisony. Smażyć na wolnym ogniu. Pomidory przelać wrzątkiem, obrać ze skórki i dodać do patisonów. Przyprawić do smaku i smażyć jeszcze około 35 minut. Pod koniec smażenia dodać posiekaną bazylię. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.