Do góry

Przetwory Przepis na:

Patisony w pomidorach z bazylią (do słoików)

Patisony w pomidorach z bazylią (do słoików)

Autor:

Przepisów i artykułów: 2444 Ocena: 16410

Dodano:

Odsłon: 1733

Super zapas na zimę do sosów i lecza.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Patisony w pomidorach z bazylią (do słoików)

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Rozgrzać oliwę w rondelku, dodać drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Po chwili dodać cienko pokrojone patisony. Smażyć na wolnym ogniu. Pomidory przelać wrzątkiem, obrać ze skórki i dodać do patisonów. Przyprawić do smaku i smażyć jeszcze około 35 minut. Pod koniec smażenia dodać posiekaną bazylię. Przełożyć do wyparzonych słoików, szczelnie zakręcić i pasteryzować przez 20 minut.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń