Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urocze małe patisony zatopione w marynacie o złotym, miodowym kolorze. Wyglądają jak dryfujące talerze ufo :)
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1063
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 560
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1063
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 560
Składniki
Wodę z octem i solą zagotować, przestudzić, dodać miód, musztardę i paprykę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia miodu.
Patisony dobrze umyć. Małe pozostawić w całości, większe przekroić na pół lub ćwiartki.
Na dno słoików wsypać kilka ziaren pieprzu i włożyć po dwa obrane ząbki czosnku.
Ułożyć ściśle patisony, zalać przygotowaną wcześniej zalewą, zamknąć słoiki, pasteryzować 20 min. w temp. 90°