Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urocze małe patisony zatopione w marynacie o złotym, miodowym kolorze. Wyglądają jak dryfujące talerze ufo :)
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336684
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4015
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423131
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2599
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336684
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4015
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423131
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2599
Składniki
Wodę z octem i solą zagotować, przestudzić, dodać miód, musztardę i paprykę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia miodu.
Patisony dobrze umyć. Małe pozostawić w całości, większe przekroić na pół lub ćwiartki.
Na dno słoików wsypać kilka ziaren pieprzu i włożyć po dwa obrane ząbki czosnku.
Ułożyć ściśle patisony, zalać przygotowaną wcześniej zalewą, zamknąć słoiki, pasteryzować 20 min. w temp. 90°