Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Urocze małe patisony zatopione w marynacie o złotym, miodowym kolorze. Wyglądają jak dryfujące talerze ufo :)
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10912
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1180
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11634
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 837
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 10912
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1180
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11634
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 837
Składniki
Wodę z octem i solą zagotować, przestudzić, dodać miód, musztardę i paprykę, dokładnie wymieszać do rozpuszczenia miodu.
Patisony dobrze umyć. Małe pozostawić w całości, większe przekroić na pół lub ćwiartki.
Na dno słoików wsypać kilka ziaren pieprzu i włożyć po dwa obrane ząbki czosnku.
Ułożyć ściśle patisony, zalać przygotowaną wcześniej zalewą, zamknąć słoiki, pasteryzować 20 min. w temp. 90°