Do góry

Przetwory Przepis na:

Patisony w zalewie octowej do słoików

Patisony w zalewie octowej do słoików

Autor:

Przepisów i artykułów: 88 Ocena: 444

Dodano:

Odsłon: 2595

Pyszne przetwory z patisonów na zimę

Składniki

  • woda 7 szklanek
  • ocet 1 szkl
  • cukier 1 szkl
  • sól do przetworów 2 łyżki
  • czosnek ząbek do każdego słoika
  • koper
  • ziele angielskie ziarna
  • gorczyca
  • patisony 2 kg
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Patisony w zalewie octowej do słoików

Przygotowanie

  1. Patisony myję kroję w mniejsze części ,do każdego słoika daje koper ząbek czosnku kilka ziaren gorczycy i ziela angielskiego i układam patisony w słoikach ciasno następnie zalewam gorąca zalewa z wody octu cukru i soli zakradam ,

  2. Słoiki pasteryzuję na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody ,gorące słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostygnięcia

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń