Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przetwory z patisonów na zimę
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18987
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2034
Idealna na różne okazje.
Odsłon: 18987
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 2034
Składniki
Patisony myję kroję w mniejsze części ,do każdego słoika daje koper ząbek czosnku kilka ziaren gorczycy i ziela angielskiego i układam patisony w słoikach ciasno następnie zalewam gorąca zalewa z wody octu cukru i soli zakradam ,
Słoiki pasteryzuję na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody ,gorące słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostygnięcia