Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne przetwory z patisonów na zimę
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1061
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4108
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 293
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1061
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4108
Składniki
Patisony myję kroję w mniejsze części ,do każdego słoika daje koper ząbek czosnku kilka ziaren gorczycy i ziela angielskiego i układam patisony w słoikach ciasno następnie zalewam gorąca zalewa z wody octu cukru i soli zakradam ,
Słoiki pasteryzuję na mokro 15 minut od momentu zagotowania wody ,gorące słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostygnięcia