Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana czerwona kapusta z dodatkiem buraków i czosnku. Znakomicie pasuje jako dodatek do dań mięsnych.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93466
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2620
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3478
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1577
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2240
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93466
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2620
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3478
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1577
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2240
Składniki
Przygotowanie pelustki zacznij od marynaty. Do garnka wlej wodę, dodaj sól cukier, liście laurowe i pieprz. Całość zagotuj. Po kilku minutach zdejmij z ognia i pozostaw do wystudzenia. Gdy marynata będzie chłodna dodaj ocet, całość zamieszaj.
Z kapusty usuń głąb. Resztę posiekaj. Marchewki i buraki umyj, obierz i poprzecinaj na mniejsze kawałki. Czosnek pokrój w grubsze plasterki.
W dużym słoiku warstwowo ułóż warzywa. Całość zalej marynatą. Szczelnie zamknij pojemnik i pozostaw na dwa dni w temperaturze pokojowej, do "przegryzienia" się smaków.
Po otwarciu kapustę przechowuj w lodówce.