Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana czerwona kapusta z dodatkiem buraków i czosnku. Znakomicie pasuje jako dodatek do dań mięsnych.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424935
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 760
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424935
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10688
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336961
Składniki
Przygotowanie pelustki zacznij od marynaty. Do garnka wlej wodę, dodaj sól cukier, liście laurowe i pieprz. Całość zagotuj. Po kilku minutach zdejmij z ognia i pozostaw do wystudzenia. Gdy marynata będzie chłodna dodaj ocet, całość zamieszaj.
Z kapusty usuń głąb. Resztę posiekaj. Marchewki i buraki umyj, obierz i poprzecinaj na mniejsze kawałki. Czosnek pokrój w grubsze plasterki.
W dużym słoiku warstwowo ułóż warzywa. Całość zalej marynatą. Szczelnie zamknij pojemnik i pozostaw na dwa dni w temperaturze pokojowej, do "przegryzienia" się smaków.
Po otwarciu kapustę przechowuj w lodówce.