Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana czerwona kapusta z dodatkiem buraków i czosnku. Znakomicie pasuje jako dodatek do dań mięsnych.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12199
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1369
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12906
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4917
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12199
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1369
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12906
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 4917
Składniki
Przygotowanie pelustki zacznij od marynaty. Do garnka wlej wodę, dodaj sól cukier, liście laurowe i pieprz. Całość zagotuj. Po kilku minutach zdejmij z ognia i pozostaw do wystudzenia. Gdy marynata będzie chłodna dodaj ocet, całość zamieszaj.
Z kapusty usuń głąb. Resztę posiekaj. Marchewki i buraki umyj, obierz i poprzecinaj na mniejsze kawałki. Czosnek pokrój w grubsze plasterki.
W dużym słoiku warstwowo ułóż warzywa. Całość zalej marynatą. Szczelnie zamknij pojemnik i pozostaw na dwa dni w temperaturze pokojowej, do "przegryzienia" się smaków.
Po otwarciu kapustę przechowuj w lodówce.