Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana czerwona kapusta z dodatkiem buraków i czosnku. Znakomicie pasuje jako dodatek do dań mięsnych.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 210
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 218
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1320
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 624
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 210
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 218
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1320
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 624
Składniki
Przygotowanie pelustki zacznij od marynaty. Do garnka wlej wodę, dodaj sól cukier, liście laurowe i pieprz. Całość zagotuj. Po kilku minutach zdejmij z ognia i pozostaw do wystudzenia. Gdy marynata będzie chłodna dodaj ocet, całość zamieszaj.
Z kapusty usuń głąb. Resztę posiekaj. Marchewki i buraki umyj, obierz i poprzecinaj na mniejsze kawałki. Czosnek pokrój w grubsze plasterki.
W dużym słoiku warstwowo ułóż warzywa. Całość zalej marynatą. Szczelnie zamknij pojemnik i pozostaw na dwa dni w temperaturze pokojowej, do "przegryzienia" się smaków.
Po otwarciu kapustę przechowuj w lodówce.