Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Marynowana czerwona kapusta z dodatkiem buraków i czosnku. Znakomicie pasuje jako dodatek do dań mięsnych.
Przygotowanie pelustki zacznij od marynaty. Do garnka wlej wodę, dodaj sól cukier, liście laurowe i pieprz. Całość zagotuj. Po kilku minutach zdejmij z ognia i pozostaw do wystudzenia. Gdy marynata będzie chłodna dodaj ocet, całość zamieszaj.
Z kapusty usuń głąb. Resztę posiekaj. Marchewki i buraki umyj, obierz i poprzecinaj na mniejsze kawałki. Czosnek pokrój w grubsze plasterki.
W dużym słoiku warstwowo ułóż warzywa. Całość zalej marynatą. Szczelnie zamknij pojemnik i pozostaw na dwa dni w temperaturze pokojowej, do "przegryzienia" się smaków.
Po otwarciu kapustę przechowuj w lodówce.
Marynowane śledzie podane z jogurtem, papryczkami czereśniowymi oraz ziemniak...
Odsłon: 426
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 291
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 56
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2235
Szybki i łatwy przepis na torcik czekoladowo wiśniowy na ciemnym biszkopcie z...
Odsłon: 291
Dzisiaj zapraszam na uniwersalną propozycję obiadowo-kolacyjną, czyli szarpan...
Odsłon: 56
lekkie, jak ja to określam "piankowe" ciasto, proste do przygotowania :)
Odsłon: 2235
Składniki
Przygotowanie pelustki zacznij od marynaty. Do garnka wlej wodę, dodaj sól cukier, liście laurowe i pieprz. Całość zagotuj. Po kilku minutach zdejmij z ognia i pozostaw do wystudzenia. Gdy marynata będzie chłodna dodaj ocet, całość zamieszaj.
Z kapusty usuń głąb. Resztę posiekaj. Marchewki i buraki umyj, obierz i poprzecinaj na mniejsze kawałki. Czosnek pokrój w grubsze plasterki.
W dużym słoiku warstwowo ułóż warzywa. Całość zalej marynatą. Szczelnie zamknij pojemnik i pozostaw na dwa dni w temperaturze pokojowej, do "przegryzienia" się smaków.
Po otwarciu kapustę przechowuj w lodówce.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 106
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 335