Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane pieczarki mogą być doskonałą potrawą samą w w sobie, jak i podstawą do stworzenia innych oryginalnych dań.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 747
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5426
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9248
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 138
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 96
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 747
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5426
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9248
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 138
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 96
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki myjemy i obieramy. Oddzielamy kapelusze od nóżki a następnie kapelusze - w zależności od wielkości - kroimy na dwie lub cztery części.
Cebulę podsmażamy na patelni i po zeszkleniu przekładamy do sporego garnka. Następnie podsmażamy pieczarki, doprawiając je solą i pieprzem, a następnie przekładamy do garnka z cebulą.
Kiedy pieczarki się smażą, mamy chwilę aby przygotować zalewę. W garnuszku mieszamy wodę, ocet, cukier i ziele angielskie i podgrzewamy. kiedy Zalewa jest gorąca dodajemy przecier pomidorowy i energicznie mieszamy.
Kiedy pieczarki są już w garnku, dolewamy do niego zalewę, doprawiamy oregano. W tym momencie najlepiej zostawić całość na jakieś dwie godzinki, żeby się wszystko ładnie "przegryzło". Następnie zagotowujemy na małym ogniu i gotujemy kilka minut.
Gorącą potrawę przekładamy do wcześniej wyparzonych słoików i odstawiamy do góry dnem na ręczniku na ok. 20-30 minut. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to nie trzeba będzie osobno gotować słoików aby się zawekowały.
Z podanych składników wychodzi ok. 10 półlitrowych słoików.