Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowane pieczarki mogą być doskonałą potrawą samą w w sobie, jak i podstawą do stworzenia innych oryginalnych dań.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 329
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3913
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3766
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 530
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 329
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1952
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3913
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3766
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 530
Składniki
Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Pieczarki myjemy i obieramy. Oddzielamy kapelusze od nóżki a następnie kapelusze - w zależności od wielkości - kroimy na dwie lub cztery części.
Cebulę podsmażamy na patelni i po zeszkleniu przekładamy do sporego garnka. Następnie podsmażamy pieczarki, doprawiając je solą i pieprzem, a następnie przekładamy do garnka z cebulą.
Kiedy pieczarki się smażą, mamy chwilę aby przygotować zalewę. W garnuszku mieszamy wodę, ocet, cukier i ziele angielskie i podgrzewamy. kiedy Zalewa jest gorąca dodajemy przecier pomidorowy i energicznie mieszamy.
Kiedy pieczarki są już w garnku, dolewamy do niego zalewę, doprawiamy oregano. W tym momencie najlepiej zostawić całość na jakieś dwie godzinki, żeby się wszystko ładnie "przegryzło". Następnie zagotowujemy na małym ogniu i gotujemy kilka minut.
Gorącą potrawę przekładamy do wcześniej wyparzonych słoików i odstawiamy do góry dnem na ręczniku na ok. 20-30 minut. Jeśli wszystko pójdzie dobrze to nie trzeba będzie osobno gotować słoików aby się zawekowały.
Z podanych składników wychodzi ok. 10 półlitrowych słoików.