Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis i wykonanie mojej mamy. Smak wspaniały!
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 800
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8157
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13030
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 368
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2235
Delikatne pupleciki otulone pysznym pesto , zapieczone w muszlach makaronowyc...
Odsłon: 800
Dzisiaj polecam bardzo proste szybkie kluski śląskie. Kluski śląskie robię dw...
Odsłon: 8157
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13030
Dzisiaj placki ziemniaczane w trochę innej odsłonie bo z dodaniem marchewki....
Odsłon: 368
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 128
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 2235
Składniki
Umyte i osuszone papryki w całości (15 szt) ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec 50 minut w 200 stopniach, aż skórka będzie czarna. Po wyjęciu przełożyć do garnka i szczelnie przykryć, aby papryki się zaparowały. Po około 30 minutach wyjąć i zdjąć skórkę. Pokroić papryki w paski, zlać sok, który z nich wyciekł. Wcisnąć 6 ząbków czosnku, dolać pół szklanki oliwy, doprawić do smaku solą. Papryki ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać marynatą i pasteryzować 20 minut.