Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis i wykonanie mojej mamy. Smak wspaniały!
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 847
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1071
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2805
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 847
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1071
Delikatna polędwica wieprzowa, aromatyczne dodatki , to super danie obiadowe.
Odsłon: 256
Przepis dnia
Polecam. Duży tort o wyrazistym smaku. Pasuje na każdą okazję.
Odsłon: 2805
Składniki
Umyte i osuszone papryki w całości (15 szt) ułożyć na blaszce do pieczenia. Piec 50 minut w 200 stopniach, aż skórka będzie czarna. Po wyjęciu przełożyć do garnka i szczelnie przykryć, aby papryki się zaparowały. Po około 30 minutach wyjąć i zdjąć skórkę. Pokroić papryki w paski, zlać sok, który z nich wyciekł. Wcisnąć 6 ząbków czosnku, dolać pół szklanki oliwy, doprawić do smaku solą. Papryki ułożyć w wyparzonych słoikach, zalać marynatą i pasteryzować 20 minut.