Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do herbaty, wody, deserów.
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 336
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15108
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3063
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 336
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15108
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3063
Składniki
Pigwę umyć. Rozkroić na ćwiartki, wydrążyć nasiona. Pokroić w cienkie paski. Wodę z cukrem zagotować, dodać pokrojoną pigwę. Gotować 5-10 minut. Gorącą przekładać do słoików i zakręcać. Słoiki poodwracać (ustawić na pokrywkach) żeby się dobrze zamknęły. Gotowe.