Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do herbaty, wody, deserów.
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 60
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 782
Dziś do pracy.
Odsłon: 279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1729
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 60
Mi najbardziej smakowały te z kiełbasą.
Odsłon: 782
Dziś do pracy.
Odsłon: 279
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1729
Składniki
Pigwę umyć. Rozkroić na ćwiartki, wydrążyć nasiona. Pokroić w cienkie paski. Wodę z cukrem zagotować, dodać pokrojoną pigwę. Gotować 5-10 minut. Gorącą przekładać do słoików i zakręcać. Słoiki poodwracać (ustawić na pokrywkach) żeby się dobrze zamknęły. Gotowe.