Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do herbaty, wody, deserów.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1756
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 1756
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1930
Składniki
Pigwę umyć. Rozkroić na ćwiartki, wydrążyć nasiona. Pokroić w cienkie paski. Wodę z cukrem zagotować, dodać pokrojoną pigwę. Gotować 5-10 minut. Gorącą przekładać do słoików i zakręcać. Słoiki poodwracać (ustawić na pokrywkach) żeby się dobrze zamknęły. Gotowe.