Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna do herbaty, wody, deserów.
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 33
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 501
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1101
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 252
Wspaniałe świąteczne danie.
Odsłon: 33
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 501
Sałatka z tofu z dodatkiem świeżych warzyw to prawdziwy rarytas dla każdego w...
Odsłon: 1101
Ulubiona wędlina z kaczki.
Odsłon: 252
Składniki
Pigwę umyć. Rozkroić na ćwiartki, wydrążyć nasiona. Pokroić w cienkie paski. Wodę z cukrem zagotować, dodać pokrojoną pigwę. Gotować 5-10 minut. Gorącą przekładać do słoików i zakręcać. Słoiki poodwracać (ustawić na pokrywkach) żeby się dobrze zamknęły. Gotowe.