Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego. Polecam.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 224
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 801
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 934
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 141
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2831
Składniki
Pigwę dokładnie umyć i poprzekrawać na cztery części. Nie obierać, nie wykrawać gniazd nasiennych. Włożyć do garnka i zalać wodą tak, żeby owoce były przykryte. Dodać w kawałku korzeń imbiru. Gotować ok 40 min.
Odlać i przecedzić powstały wywar. Do wywaru dodać cukier. Gotować na wolnym ogniu ok 2 godz.
Jeśli płyn wylany na talerzyk zastyga, to znaczy, że syrop jest gotowy.
Do wyparzonych słoiczków przelać syrop, zakręcić wieczko i odwrócić do góry denkiem. Wieczka też muszą być wyparzone.
Tak pozostawić do wystudzenia. Gotowe. Smacznego.