Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego. Polecam.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25026
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 133
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1320
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25026
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 133
Składniki
Pigwę dokładnie umyć i poprzekrawać na cztery części. Nie obierać, nie wykrawać gniazd nasiennych. Włożyć do garnka i zalać wodą tak, żeby owoce były przykryte. Dodać w kawałku korzeń imbiru. Gotować ok 40 min.
Odlać i przecedzić powstały wywar. Do wywaru dodać cukier. Gotować na wolnym ogniu ok 2 godz.
Jeśli płyn wylany na talerzyk zastyga, to znaczy, że syrop jest gotowy.
Do wyparzonych słoiczków przelać syrop, zakręcić wieczko i odwrócić do góry denkiem. Wieczka też muszą być wyparzone.
Tak pozostawić do wystudzenia. Gotowe. Smacznego.