Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego. Polecam.
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29176
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1616
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 129
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18485
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 626
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29176
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1616
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 129
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18485
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 626
Składniki
Pigwę dokładnie umyć i poprzekrawać na cztery części. Nie obierać, nie wykrawać gniazd nasiennych. Włożyć do garnka i zalać wodą tak, żeby owoce były przykryte. Dodać w kawałku korzeń imbiru. Gotować ok 40 min.
Odlać i przecedzić powstały wywar. Do wywaru dodać cukier. Gotować na wolnym ogniu ok 2 godz.
Jeśli płyn wylany na talerzyk zastyga, to znaczy, że syrop jest gotowy.
Do wyparzonych słoiczków przelać syrop, zakręcić wieczko i odwrócić do góry denkiem. Wieczka też muszą być wyparzone.
Tak pozostawić do wystudzenia. Gotowe. Smacznego.