Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Coś pysznego. Polecam.
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcz...
Odsłon: 250
Grzyby zebrane przez moje dzieci i oto z tych grzybów zapasy grzybów suszonych.
Odsłon: 40
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 275
Schab w sosie cebulowym to przepyszne polskie danie, które łączy w sobie kruc...
Odsłon: 275
Uwielbiam jesień za grzybobranie. Wspaniale jest móc przygotować z własnoręcz...
Odsłon: 250
Grzyby zebrane przez moje dzieci i oto z tych grzybów zapasy grzybów suszonych.
Odsłon: 40
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta.
Odsłon: 275
Schab w sosie cebulowym to przepyszne polskie danie, które łączy w sobie kruc...
Odsłon: 275
Składniki
Pigwę dokładnie umyć i poprzekrawać na cztery części. Nie obierać, nie wykrawać gniazd nasiennych. Włożyć do garnka i zalać wodą tak, żeby owoce były przykryte. Dodać w kawałku korzeń imbiru. Gotować ok 40 min.
Odlać i przecedzić powstały wywar. Do wywaru dodać cukier. Gotować na wolnym ogniu ok 2 godz.
Jeśli płyn wylany na talerzyk zastyga, to znaczy, że syrop jest gotowy.
Do wyparzonych słoiczków przelać syrop, zakręcić wieczko i odwrócić do góry denkiem. Wieczka też muszą być wyparzone.
Tak pozostawić do wystudzenia. Gotowe. Smacznego.