Przetwory Przepis na:
Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 967
Dodano: 23.07.2010
Odsłon: 39360
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
1 Zalewę zagotować i przestudzić. 2 Ogórki obrać i przekroić na cztery części. 3 Włożyć do słoików i zalać zalewą.(ja pieprz ,ziele i listek wkładam po kilka do słoików) 4 Pasteryzować 5 minut
Na skróty
Komentarze do przepisu (18)

grazka950 26 sierpnia 2014Zgłoś do usunięcia
znowu wróciłam do Twojego przepisu, bo wszystkim bardzo smakowały(oprócz anglików z Rugby)polecam i pozdrawiam :)))2 Kto głosował? | Odpowiedz

olimpia40 17 sierpnia 2013Zgłoś do usunięcia
Dzięki za superprzepis. Ja troszkę zmodyfikowałam , dałam mniej cukru (dla nas były za slodkie ) na dno słoiczkow dałam troszke koperku i gorczycy , W tym roku ponownie zabrałam sie do ogorko-przetwarzania , jakkolwiek to brzmi niegramatycnie . Pozdrawiam:))3 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 27 lipca 2013Zgłoś do usunięcia
ogórki były rewelacyjne,rozeszły się,,jak świeże bułeczki,,ostatnie słoiki musiałam schować przed wnukami bo by mi się nic nie dostało;w tym roku pierwsze już stoją na półeczce w piwnicy,pozdrawiam ;-)) Odpowiedzi: 1 ▼2 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 10 czerwca 2013Zgłoś do usunięcia
zostawiam dużego kciuka za przepis, robiliśmy w ubiegłym roku i słoiki poznikały w zastraszającym tempie:-)2 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 27 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
grazka950 dzięki za miłe słowa, ja nigdy środków nie usuwałam (,ale jak widzisz na zdjęciu) ogórki zawsze dawałam średnie. Z takich żółtych i przerośniętych jak piszesz lepiej usunąć środek -)0 Kto głosował? | Odpowiedz

grazka950 27 czerwca 2012Zgłoś do usunięcia
Piękne zdjęcie!!!! czuć duszę artysty i wiadać że lubisz to co robisz,każdy szczegół dopieszczony :-))) ja mam takie pytanko: otóż pikle zawsze robiłam z przerośniętych ogórków,takich trochę już żółtawych , wobec czego zawsze wyrzucałam środek a Ty nic nie wspomniałaś czy środek zostawić ? pozdrawiam :-))))0 Kto głosował? | Odpowiedz

hanka78 03 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki:-).0 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 03 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ja używam najczęściej sarepskiej,ale możesz dodać jaką uważasz ;)0 Kto głosował? | Odpowiedz

hanka78 03 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
A jaka najlepsza musztarda do tych ogórków?1 Kto głosował? | Odpowiedz

renka 03 sierpnia 2010Zgłoś do usunięcia
Robię je od lat , mojej rodzinie , znajomym właśnie takie smakują i zapewniam Cię rekin 64 ,że nie są za słodkie,ale są "gusta i guściki" .Nie ma nakazu trzymać się przepisu. Pozdrawiam1 Kto głosował? | Odpowiedz