Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię fantazjować i eksperymentować kulinarnie. Jeszcze mam cukinie i wymyślam wariacje z nimi. Dzisiaj pikle w klimacie hinduskim. Z orientalnymi bardzo dodatkami.
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 176
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 527
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 631
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 936
Przepyszny i szybki obiad w dwadzieścia minut.
Odsłon: 176
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 527
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 87
Polecam.
Odsłon: 631
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 936
Składniki
Przygotować zalewę: 1 szklanka octu jabłkowego 5 szklanek wody 5 łyżeczek soli 5 łyżek cukru Dowolnie ale bez przesady orientalne dodatki 1 laska cynamonu 2 gwiazdki anyżu 10 goździków 4 ziarna kardamonu 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka pieprzu gotować 10 minut , wyłączyć, niech stygnie i nabiera mocy.
Cukinię obrać, wydrążyć , pokroić w kostkę , posypać 1 łyżką soli i pozostawić aby puściła sok. Do wyparzonych słoików nakładać cukinię bez soku. Dodać gałązki tymianku i zalać ostudzoną i przecedzoną zalewą. Chwilkę odczekać i ewentualnie dopełnić wsiąkniętą zalewę. Zamknąć słoiki i pasteryzować 15 minut od zagotowania. Mam nadzieję, że takie pikle rozjaśnią Wam pochmurne jesienne dni i rozgrzeją zimowe wieczory. Smacznego!!!