Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle z cukinii z dodatkiem bazylii, czosnku, papryki chili i pomidorków cherry.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 468
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 66
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 843
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 247
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 468
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 66
Polecam.
Odsłon: 573
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 843
Polecam. Doskonale pasuje na święta, na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 247
Składniki
Cukinię i warzywa umyć.
Cukinię obrać , wydrążyć i pokroić w kostkę. Posypać 1 łyżką soli, wymieszać i pozostawić na 2-3 godziny aby puściła sok
Do wyparzonych słoików włożyć bazylię, czosnek oczyszczony i pokrojony w grube części oraz pokrojoną w paski paprykę chili. Nałożyć cukinię lekko ugniatając. włożyć kilka pomidorków cherry, przykryć cukinią. Lekko ugnieść i włozyć cząber, majeranek, chili i czosnek. Dodatków ma być dużo. Zagotowaną i ostudzoną zalewą : 1 szklanka octu jabłkowego 5 szklanek wody 5 łyżeczek soli 5 łyżek cukru po 1 łyżeczce pieprzu w ziarenkach, ziela angielskiego, gorczycy, 5-6 listków laurowych zalać cukinię , odczekać aż wsiąknie zalewa i uzupełnić. Można pomóc sobie przepychając widelcem. Wytrzeć słoiki i zamknąć. Pasteryzować 15 minut od zagotowania.