Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle z cukinii z dodatkiem bazylii, czosnku, papryki chili i pomidorków cherry.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 848
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 832
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 76
Składniki
Cukinię i warzywa umyć.
Cukinię obrać , wydrążyć i pokroić w kostkę. Posypać 1 łyżką soli, wymieszać i pozostawić na 2-3 godziny aby puściła sok
Do wyparzonych słoików włożyć bazylię, czosnek oczyszczony i pokrojony w grube części oraz pokrojoną w paski paprykę chili. Nałożyć cukinię lekko ugniatając. włożyć kilka pomidorków cherry, przykryć cukinią. Lekko ugnieść i włozyć cząber, majeranek, chili i czosnek. Dodatków ma być dużo. Zagotowaną i ostudzoną zalewą : 1 szklanka octu jabłkowego 5 szklanek wody 5 łyżeczek soli 5 łyżek cukru po 1 łyżeczce pieprzu w ziarenkach, ziela angielskiego, gorczycy, 5-6 listków laurowych zalać cukinię , odczekać aż wsiąknie zalewa i uzupełnić. Można pomóc sobie przepychając widelcem. Wytrzeć słoiki i zamknąć. Pasteryzować 15 minut od zagotowania.