Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle z selera do idealny dodatek do mięs i sałat.
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 486
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 681
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 513
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 168
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 486
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 681
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 513
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 168
Składniki
Selera podzielić na części i pokroić pod kątem na niewielkie kawałki. Wodę zagotować, dodać cukier i rozpuścić, aby powstał syrop. Następnie dosypać pieprzu, gorczycy, goździków i soli. Dolać octu i zalewę zagotować, aby składniki się przegryzły. W słoikach poukładać przyprawianego selera, zalać ciepłą zalewą i zakręcić. Gdy pikle przestygną, można je już jeść.