Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle z selera do idealny dodatek do mięs i sałat.
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 97
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 76
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 133
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 79
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 170
Łatwe i proste ciasto z makiem i kremem budyniowym. Każdy sobie poradzi z jeg...
Odsłon: 97
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 76
Wyśmienity bigos to wizytówka każdego domu. Jest pracochłonny, ale raz w roku...
Odsłon: 133
W te Święta rozgoszczą się u nas kruche ciasteczka z owocową niespodzianką, c...
Odsłon: 79
Sos z suszonych grzybów to idealny dodatek do kasz, krokietów, mięsa. Myślę,...
Odsłon: 170
Składniki
Selera podzielić na części i pokroić pod kątem na niewielkie kawałki. Wodę zagotować, dodać cukier i rozpuścić, aby powstał syrop. Następnie dosypać pieprzu, gorczycy, goździków i soli. Dolać octu i zalewę zagotować, aby składniki się przegryzły. W słoikach poukładać przyprawianego selera, zalać ciepłą zalewą i zakręcić. Gdy pikle przestygną, można je już jeść.