Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle z selera do idealny dodatek do mięs i sałat.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34930
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17328
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34930
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 17328
Składniki
Selera podzielić na części i pokroić pod kątem na niewielkie kawałki. Wodę zagotować, dodać cukier i rozpuścić, aby powstał syrop. Następnie dosypać pieprzu, gorczycy, goździków i soli. Dolać octu i zalewę zagotować, aby składniki się przegryzły. W słoikach poukładać przyprawianego selera, zalać ciepłą zalewą i zakręcić. Gdy pikle przestygną, można je już jeść.