Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikle z selera do idealny dodatek do mięs i sałat.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 449
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5603
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 449
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5603
Składniki
Selera podzielić na części i pokroić pod kątem na niewielkie kawałki. Wodę zagotować, dodać cukier i rozpuścić, aby powstał syrop. Następnie dosypać pieprzu, gorczycy, goździków i soli. Dolać octu i zalewę zagotować, aby składniki się przegryzły. W słoikach poukładać przyprawianego selera, zalać ciepłą zalewą i zakręcić. Gdy pikle przestygną, można je już jeść.