Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ostry dodatek do obiadu,
Obrać ogórki, wydrążyć łyżką stołową i nasolić na noc. Rano wysuszyć ręcznikami papierowymi lub tradycyjnym lnianym i pokroić płaty. Zalać wrzątkiem ( proporcja zalewy 3 szkl. wody, 1/2 szkl. octu).
Popołudniu powtórzyć parzenie. Zagotować nową zalewę 3 szkl. wody i 1/2 szkl. octu. Wieczorem zlać wodę z ogórków.
Zagotować następną zalewę 3 szkl. wody, 1/2 szkl. octu i 1/2 szkl. cukru. Jak ktoś lubi słodsze można dodać całą szkl. cukru.
Gdy się będzie gotować wsypać osączone ogórki i zagotować.
Gorące włożyć do słoików, dodać kawałki cebuli i kawałki chrzanu i łyżeczkę gorczycy na słoik. Zalać zalewą z rondla i zamykać na gorąco.
Danie na każdą okazję ,a szczególnie na karnawał
Odsłon: 5953
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 92
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 210
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 133
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 153
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 192
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 92
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 210
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 133
Smaczna biała kiełbasa zasmażana z białą kapustą i podsmażonymi ziemniaczkami...
Odsłon: 153
Każdy ma czasem ochotę na coś słodkiego. Wiele osób jednak – z takich czy inn...
Odsłon: 192
Składniki
Obrać ogórki, wydrążyć łyżką stołową i nasolić na noc. Rano wysuszyć ręcznikami papierowymi lub tradycyjnym lnianym i pokroić płaty. Zalać wrzątkiem ( proporcja zalewy 3 szkl. wody, 1/2 szkl. octu). Popołudniu powtórzyć parzenie. Zagotować nową zalewę 3 szkl. wody i 1/2 szkl. octu. Wieczorem zlać wodę z ogórków. Zagotować następną zalewę 3 szkl. wody, 1/2 szkl. octu i 1/2 szkl. cukru. Jak ktoś lubi słodsze można dodać całą szkl. cukru. Gdy się będzie gotować wsypać osączone ogórki i zagotować. Gorące włożyć do słoików, dodać kawałki cebuli i kawałki chrzanu i łyżeczkę gorczycy na słoik. Zalać zalewą z rondla i zamykać na gorąco.
Przepisy Przetwory
Przetwory
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Przetwory
Rabarbarowy curd
Przetwory
Lubczyk, czyli prawdziwe maggi:-)
Przetwory
Mielonka z boczku i szynki.
Wędzone domowe wędliny. Tradycja i smaki przypominające dzieciństwo. Powinny być na każdym stole.
Wędzenie jest jednym z najstarszych sposobów utrwalania produktów spożywczyc...
Odsłon: 62
Rabarbarowy curd
Popularny lemon curd to tradycyjny angielski przysmak, którego nikomu nie trz...
Odsłon: 293