Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 355
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 49
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 378
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Obrać ogórki, wydrążyć łyżką stołową i nasolić na noc. Rano wysuszyć ręcznikami papierowymi lub tradycyjnym lnianym i pokroić płaty. Zalać wrzątkiem ( proporcja zalewy 3 szkl. wody, 1/2 szkl. octu). Popołudniu powtórzyć parzenie. Zagotować nową zalewę 3 szkl. wody i 1/2 szkl. octu. Wieczorem zlać wodę z ogórków. Zagotować następną zalewę 3 szkl. wody, 1/2 szkl. octu i 1/2 szkl. cukru. Jak ktoś lubi słodsze można dodać całą szkl. cukru. Gdy się będzie gotować wsypać osączone ogórki i zagotować. Gorące włożyć do słoików, dodać kawałki cebuli i kawałki chrzanu i łyżeczkę gorczycy na słoik. Zalać zalewą z rondla i zamykać na gorąco.