Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo dobre lekko kwaśne grzybki opiekane. Grzybki takie jadłam u znajomej i zabrałam przepis aby przygotować je dla moich bliskich. Można je podać jako pyszną przekąskę na różnych imprezach okolicznościowych , a także polecam zrobić takie grzybki na zimę do spiżarni.
miska, miseczka, garnek, ręcznik papierowy,
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5333
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 874
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11765
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5067
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1330
Składniki
Podgrzybki oczyścić usunąć ogonki, a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia. Kapelusze delikatnie oprószyć solą. Rozbełtać jajka wraz z odrobina soli i pieprzu. Do miseczki wsypać bułkę tartą. Kapelusze panierować w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Usmażone kapelusze układać w głębszej misce a następnie zalać letnią zalewą. Po dwóch dniach można tylko zajadać. Zalewę robimy według siebie, (jaką kto lubi ). zalewa; Wszystkie podane składniki na zalewę zagotować. Rada; Tak przygotowane grzybki można ułożyć w słoiku po parę kapeluszy ( gdyż zalane zalewą kapelusze napęcznieją )i zalać zalewą. Słoiki pasteryzować i na zimę mamy super grzybki na różne okoliczności.