Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam bardzo dobre lekko kwaśne grzybki opiekane. Grzybki takie jadłam u znajomej i zabrałam przepis aby przygotować je dla moich bliskich. Można je podać jako pyszną przekąskę na różnych imprezach okolicznościowych , a także polecam zrobić takie grzybki na zimę do spiżarni.
miska, miseczka, garnek, ręcznik papierowy,
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Składniki
Podgrzybki oczyścić usunąć ogonki, a kapelusze dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie ułożyć na ręczniku papierowym w celu osuszenia. Kapelusze delikatnie oprószyć solą. Rozbełtać jajka wraz z odrobina soli i pieprzu. Do miseczki wsypać bułkę tartą. Kapelusze panierować w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z obu stron. Usmażone kapelusze układać w głębszej misce a następnie zalać letnią zalewą. Po dwóch dniach można tylko zajadać. Zalewę robimy według siebie, (jaką kto lubi ). zalewa; Wszystkie podane składniki na zalewę zagotować. Rada; Tak przygotowane grzybki można ułożyć w słoiku po parę kapeluszy ( gdyż zalane zalewą kapelusze napęcznieją )i zalać zalewą. Słoiki pasteryzować i na zimę mamy super grzybki na różne okoliczności.