Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każde grzybki zrobione we własnym sosie, idealnie nadają się do zupy grzybowej, sosu grzybowego czy dodania grzybków do farszu.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3585
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30815
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3585
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 3081
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1097
Składniki
Wyczyszczone, wymyte grzyby gotujemy 15-20 minut razem z przyprawami. Ugotowane grzyby wyjmujemy łyżką cedzakową do miseczki. Ostudzone wkładamy do czystego słoika i zalewamy wywarem z gotowania.
Zamykamy szczelnie słoik. Zakręcony słoik wkładamy do garnka z wyścielonym na dnie szmatką lub pieluchą tetrową. Zagotowujemy i od momentu wrzenia wody pasteryzujemy 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy słoik i ustawiamy do góry dnem żeby ostygł.