Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każde grzybki zrobione we własnym sosie, idealnie nadają się do zupy grzybowej, sosu grzybowego czy dodania grzybków do farszu.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24874
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 89
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1305
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24874
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 89
Składniki
Wyczyszczone, wymyte grzyby gotujemy 15-20 minut razem z przyprawami. Ugotowane grzyby wyjmujemy łyżką cedzakową do miseczki. Ostudzone wkładamy do czystego słoika i zalewamy wywarem z gotowania.
Zamykamy szczelnie słoik. Zakręcony słoik wkładamy do garnka z wyścielonym na dnie szmatką lub pieluchą tetrową. Zagotowujemy i od momentu wrzenia wody pasteryzujemy 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy słoik i ustawiamy do góry dnem żeby ostygł.