Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Każde grzybki zrobione we własnym sosie, idealnie nadają się do zupy grzybowej, sosu grzybowego czy dodania grzybków do farszu.
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10407
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3331
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 969
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7885
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 194
Przepis dnia
Przepis na pyszniutkie, delikatne kluseczki serowo-bananowe. Robi się je błys...
Odsłon: 10407
Najbardziej spektakularnym ciastem na przyjęciu weselnym jest zwykle piętrowy...
Odsłon: 3331
Szybki przepis na zdrową sałatkę, idealna gdy mają wpaść goście.
Odsłon: 969
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7885
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 220
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 194
Składniki
Wyczyszczone, wymyte grzyby gotujemy 15-20 minut razem z przyprawami. Ugotowane grzyby wyjmujemy łyżką cedzakową do miseczki. Ostudzone wkładamy do czystego słoika i zalewamy wywarem z gotowania.
Zamykamy szczelnie słoik. Zakręcony słoik wkładamy do garnka z wyścielonym na dnie szmatką lub pieluchą tetrową. Zagotowujemy i od momentu wrzenia wody pasteryzujemy 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy słoik i ustawiamy do góry dnem żeby ostygł.