Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do przygotowania, idealne jako przystawka lub dodatek do mięs.
Polecam.
Odsłon: 833
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1540
Polecam.
Odsłon: 833
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1540
Składniki
Pomidory umyć. Cebulę obrać i pokroić w talarki. W każdym słoiku umieścić 1-2 liście laurowe, pół łyżeczki ziaren gorczycy, kilka ziarenek pieprzu, 2-3 ziarenka ziela angielskiego. Po czym w słoikach układać na przemian pomidory z talarkami cebuli. Składniki zalewy zagotować. Zalewą zalać pomidory, tak by warzywa były przykryte. Gotowe słoiki zapasteryzować - na dnie szerokiego garnka umieść ściereczkę bawełnianą lub nową pieluchę tetrową. Słoiki ułożyć jeden obok drugiego, ale tak, by nie stykały się ze sobą. Wlać wodę do maksymalnie 3/5 wysokości słoików. Ustawić średnią moc palnika i doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejszyć moc do małej i pasteryzować tak słoiki przez około 5-10 minut.