Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do przygotowania, idealne jako przystawka lub dodatek do mięs.
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3026
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 56
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 65
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3026
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 131
Śledzie przygotowane w ten sposób są rewelacyjne. Muszą postać w lodówce 2-3...
Odsłon: 56
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 68
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 65
Składniki
Pomidory umyć. Cebulę obrać i pokroić w talarki. W każdym słoiku umieścić 1-2 liście laurowe, pół łyżeczki ziaren gorczycy, kilka ziarenek pieprzu, 2-3 ziarenka ziela angielskiego. Po czym w słoikach układać na przemian pomidory z talarkami cebuli. Składniki zalewy zagotować. Zalewą zalać pomidory, tak by warzywa były przykryte. Gotowe słoiki zapasteryzować - na dnie szerokiego garnka umieść ściereczkę bawełnianą lub nową pieluchę tetrową. Słoiki ułożyć jeden obok drugiego, ale tak, by nie stykały się ze sobą. Wlać wodę do maksymalnie 3/5 wysokości słoików. Ustawić średnią moc palnika i doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejszyć moc do małej i pasteryzować tak słoiki przez około 5-10 minut.