Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo proste do przygotowania, idealne jako przystawka lub dodatek do mięs.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 358
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11149
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3865
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1335
Składniki
Pomidory umyć. Cebulę obrać i pokroić w talarki. W każdym słoiku umieścić 1-2 liście laurowe, pół łyżeczki ziaren gorczycy, kilka ziarenek pieprzu, 2-3 ziarenka ziela angielskiego. Po czym w słoikach układać na przemian pomidory z talarkami cebuli. Składniki zalewy zagotować. Zalewą zalać pomidory, tak by warzywa były przykryte. Gotowe słoiki zapasteryzować - na dnie szerokiego garnka umieść ściereczkę bawełnianą lub nową pieluchę tetrową. Słoiki ułożyć jeden obok drugiego, ale tak, by nie stykały się ze sobą. Wlać wodę do maksymalnie 3/5 wysokości słoików. Ustawić średnią moc palnika i doprowadzić wodę do wrzenia. Zmniejszyć moc do małej i pasteryzować tak słoiki przez około 5-10 minut.