Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i naturalny sos pomidorowy
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5661
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 564
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 49
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5661
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 97
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 564
Składniki
Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, posolić 1 łyżka soli. Odstawić na 4-5 godzin. Po tym czasie dodać II część składników. Całość gotować 1 godzinę. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ananasa. Gdy papryka będzie miękka zagęścić 2 łyżkami mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w soku z ananasa. Gorący sos wlewać do wyparzonych słoików. Zakręcić i odstawić do góry dnem do wystygnięcia.