Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i naturalny sos pomidorowy
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 506
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 444
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 506
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 444
Składniki
Pomidory i cebulę pokroić w kostkę, posolić 1 łyżka soli. Odstawić na 4-5 godzin. Po tym czasie dodać II część składników. Całość gotować 1 godzinę. Pod koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę i ananasa. Gdy papryka będzie miękka zagęścić 2 łyżkami mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w soku z ananasa. Gorący sos wlewać do wyparzonych słoików. Zakręcić i odstawić do góry dnem do wystygnięcia.