Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory z cebulką na zimę łap przepis
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 224
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1108
Składniki
Umyte pomidory kroje w ćwiartki koktajlowe w całości ,cebule kroje w plasterki. Do każdego słoika daje 2 goździki po kilka ziaren przypraw listek selera plaster2 plastry cebuli układam do polowy salonka pomidory krojone lub koktajlowe daję listek selera i 2 plastry cebuli uzupełniam słoiki do pełna.
Składniki zalewy wodę ,sól ,cukier ,ocet gotuje i zalewam pomidory w słoikach do każdego daje łyżkę oleju zakręcam szczelnie. Słoiki będę pasteryzować 10 minut od momentu zagotowania wody w garnku. Na dno garnka daje ścierkę by słoiki nie pękły ,słoiki musza być zanurzone w wodzie do polowy. Po pasteryzacji słoiki wyjmuje i odwracam do góry dnem i zostawiam do całkowitego ostudzenia i wynoszę do spiżarni .Po dokładne wykonanie zapraszam na film. .