Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam suszone pomidory. Zawsze mnie korciło aby zrobić swoje takie domowe, bo jednak te kupne takie tanie nie są. Kupiłam więc ładne pomidory Lima i zabrałam się za swoją produkcję. Jak się ususzą to nie jest ich wiele ale ten smak, rewelka. Teraz co roku będę robić swoje pomidorki. Mało pracy a ile przyjemności z ich jedzenia. Jak nie macie suszarki do grzybów możecie ususzyć w piekarniku lub jak jest gorąco na słońcu.
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 275
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 180
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 275
Składniki
Pomidory umyć i przekroić wzdłuż na pół. Połówki pomidorów ułożyć na półkach suszarki do grzybów skórką do dołu i suszyć kilkanaście godzin Potem gdy są ususzone przełożyć do wyparzonych słoiczków i wsypać do każdego po łyżeczce soli morskiej z ziołami. Następnie w rondelku zagrzać olej ale tak aby nie był ani za chłodny ani za gorący. Olejem zalać pomidory i szybko zakręcić zakrętki. Zostawić do wystudzenia a potem przechowywać w lodówce. Jeśli mamy dużo słoiczków to należy je zapasteryzować.