Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory te znalazłam w starych przepisach mojej mamy. Zaintrygowało mnie połączenie składników i postanowiłam je zrobić. Powiem, że smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył :) Mogą stanowić świetną przystawkę do wędlin, być bazą sałatek lub po prostu wystarczy położyć na kromkę z masłem. Dzięki temu, że nie są poddawane pasteryzacji, a tylko utrwalane gorącą zalewą, pomidory pozostają jędrne, a cebula i papryka przyjemnie chrupkie. Polecam :)
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5991
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9041
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8396
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5772
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5991
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9041
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8396
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5772
Składniki
Składniki zalewy gotować 15 minut.
Obraną cebulę pokroić w krążki, umyte pomidory w plastry, paprykę w paski. Warzywa rozłożyć równomiernie w słoikach i zalać gorącą zalewą. Szczelnie zamknąć słoik nakrętką odwrócić do góry dnem i odstawić do wystygnięcia.