Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory te znalazłam w starych przepisach mojej mamy. Zaintrygowało mnie połączenie składników i postanowiłam je zrobić. Powiem, że smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył :) Mogą stanowić świetną przystawkę do wędlin, być bazą sałatek lub po prostu wystarczy położyć na kromkę z masłem. Dzięki temu, że nie są poddawane pasteryzacji, a tylko utrwalane gorącą zalewą, pomidory pozostają jędrne, a cebula i papryka przyjemnie chrupkie. Polecam :)
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 913
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 67
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 414
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 146
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 913
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 67
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 414
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 146
Składniki
Składniki zalewy gotować 15 minut.
Obraną cebulę pokroić w krążki, umyte pomidory w plastry, paprykę w paski. Warzywa rozłożyć równomiernie w słoikach i zalać gorącą zalewą. Szczelnie zamknąć słoik nakrętką odwrócić do góry dnem i odstawić do wystygnięcia.