Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory te znalazłam w starych przepisach mojej mamy. Zaintrygowało mnie połączenie składników i postanowiłam je zrobić. Powiem, że smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył :) Mogą stanowić świetną przystawkę do wędlin, być bazą sałatek lub po prostu wystarczy położyć na kromkę z masłem. Dzięki temu, że nie są poddawane pasteryzacji, a tylko utrwalane gorącą zalewą, pomidory pozostają jędrne, a cebula i papryka przyjemnie chrupkie. Polecam :)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35772
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1227
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6081
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35772
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1227
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1765
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6081
        
        
                Składniki
Składniki zalewy gotować 15 minut.
Obraną cebulę pokroić w krążki, umyte pomidory w plastry, paprykę w paski. Warzywa rozłożyć równomiernie w słoikach i zalać gorącą zalewą. Szczelnie zamknąć słoik nakrętką odwrócić do góry dnem i odstawić do wystygnięcia.