Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory te znalazłam w starych przepisach mojej mamy. Zaintrygowało mnie połączenie składników i postanowiłam je zrobić. Powiem, że smak mnie bardzo pozytywnie zaskoczył :) Mogą stanowić świetną przystawkę do wędlin, być bazą sałatek lub po prostu wystarczy położyć na kromkę z masłem. Dzięki temu, że nie są poddawane pasteryzacji, a tylko utrwalane gorącą zalewą, pomidory pozostają jędrne, a cebula i papryka przyjemnie chrupkie. Polecam :)
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37389
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 51
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 128
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 114
Składniki
Składniki zalewy gotować 15 minut.
Obraną cebulę pokroić w krążki, umyte pomidory w plastry, paprykę w paski. Warzywa rozłożyć równomiernie w słoikach i zalać gorącą zalewą. Szczelnie zamknąć słoik nakrętką odwrócić do góry dnem i odstawić do wystygnięcia.