Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz pomidory, koniecznie musisz wypróbować ten przepis. Pomidory z cebulą w zalewie octowej robi się bardzo szybko. Będą świetnym dodatkiem do grilla, dań obiadowych z mięsem, a nawet do kanapek. Koniecznie przygotuj to danie w sezonie, by zimową porą móc cieszyć się pysznymi letnimi pomidorami.
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 1763
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7857
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Pieczony makaron spaghetti to połączenie klasyki Włoch i pysznej zapiekanki z...
Odsłon: 1763
Przepis dnia
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 7857
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 784
Przekąska pod tytułem- Zostało mi pół kalafiora.
Odsłon: 609
Składniki
Zacznij od przygotowania zalewy. Do garnka dodaj wodę, ocet, sól i cukier. Całość zagotuj, a następnie zdejmij z palnika.
Cebulę obierz, pomidory dokładnie umyj i osusz, a następnie wszystko pokrój w plastry, o maksymalnej grubości jednego centymetra. Możesz użyć dowolnych pomidorów, warto jednak pamiętać, by były one twarde.
W słoikach ułóż naprzemiennie pomidory i cebulę. Dołóż ziele angielskie, liście laurowe i pieprz oraz łyżeczkę oleju, na każdy słoik. Całość zalej przygotowaną wcześniej zalewą.
Zakręć słoiki, pasteryzuj przetwory w garnku przez 10 minut, aż do zagotowania wody. Po tym czasie wyjmij słoiki i odstaw do góry dnem w chłodne miejsce. Pomidory z cebulką będą gotowe po około trzech dniach.