Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidory z cebulą na zimę to warstwowa, prosta w przygotowaniu sałatka, idealna jako dodatek do dań głównych.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4154
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 640
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17351
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3231
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 193
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4154
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 640
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17351
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3231
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 193
Składniki
Pomidory pokrój w grube plastry. Cebule obierz i pokrój w półplasterki lub cienkie krążki. Czosnek obierz i pokrój w cienkie plasterki.
Umyj i wyparz dokładnie słoiki. Do każdego włóż: liść laurowy, ziele angielskie, kilka ziaren pieprzu i plasterki czosnku.
W słoikach układaj warstwami na przemian: plastry pomidorów i cebuli. Dobrze jest zakończyć warstwą pomidorów.
Do garnka wlej wodę, ocet, olej, dodaj sól i cukier. Zagotuj zalewę, mieszając do rozpuszczenia składników.
Gorącą zalewą zalej warzywa w słoikach, pozostawiając ok. 1 cm wolnej przestrzeni od brzegu. Szczelnie zakręć słoiki. Pasteryzuj przez 15 minut od momentu zagotowania wody (słoiki w garnku powinny być zanurzone do 3/4 wysokości).
Po pasteryzacji odstaw słoiki do góry dnem do ostygnięcia. Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu.