Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne do ciast,naleśników lub do pieczywa.Polecam:)
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 637
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12335
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 637
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12335
Składniki
Dynię obrać,pokroić w kostkę i zalać w rondlu szklanką wody. Gotować pół godz.
Dodać jabłka, śliwki,sok i skórkę z cytryny. Dorzucić 3-4 kwiaty anyżku. Całość podlać szkl.wody i smażyć około 1 godz. Na drugi dzień powtorzyć czynność,mieszać przy smażeniu,pod koniec wsypać cukier ilość jaka Wam odpowiada i chwilę zasmażyć. Powidła mają być gęste. Ciepłe nałożyć do słoiczków i zapasteryzować 15min.od momentu wrzenia wody.
Smacznego życzę!