Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetne do ciast,naleśników lub do pieczywa.Polecam:)
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8535
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 570
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8535
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 570
Składniki
Dynię obrać,pokroić w kostkę i zalać w rondlu szklanką wody. Gotować pół godz.
Dodać jabłka, śliwki,sok i skórkę z cytryny. Dorzucić 3-4 kwiaty anyżku. Całość podlać szkl.wody i smażyć około 1 godz. Na drugi dzień powtorzyć czynność,mieszać przy smażeniu,pod koniec wsypać cukier ilość jaka Wam odpowiada i chwilę zasmażyć. Powidła mają być gęste. Ciepłe nałożyć do słoiczków i zapasteryzować 15min.od momentu wrzenia wody.
Smacznego życzę!