Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Normalnie uzależniłam się od przetworów:))) Dzisiaj powidła śliwkowe..Smacznego
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5949
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 726
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 814
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5949
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 726
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 814
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki. Dno garnka wypełnić niewielką ilością wody i przełożyć śliwki. Gotować przez ok. 10 - 15 min. Ugotowane śliwki smażyć na wolnym ogniu. Gdy zaczną gęstnieć - dodać cukier i dalej smażyć. Gęstość powideł zależy od upodobań gotującego. Gorące powidła nałożyć do słowików, zamknąć szczelnie i jeszcze przez chwilę pasteryzować.