Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Normalnie uzależniłam się od przetworów:))) Dzisiaj powidła śliwkowe..Smacznego
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4898
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1426
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11073
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4898
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1051
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9601
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1426
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki. Dno garnka wypełnić niewielką ilością wody i przełożyć śliwki. Gotować przez ok. 10 - 15 min. Ugotowane śliwki smażyć na wolnym ogniu. Gdy zaczną gęstnieć - dodać cukier i dalej smażyć. Gęstość powideł zależy od upodobań gotującego. Gorące powidła nałożyć do słowików, zamknąć szczelnie i jeszcze przez chwilę pasteryzować.