Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Normalnie uzależniłam się od przetworów:))) Dzisiaj powidła śliwkowe..Smacznego
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 116
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 836
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 505
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 496
Po upieczeniu skrzydełek zostało nam sosiku na dnie blachy, którego użyliśmy...
Odsłon: 116
Klasyka kilku europejskich kuchni, bo polskiej i ukraińskiej. Są bardzo smacz...
Odsłon: 836
Przepis dnia
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 505
Tym razem zapraszam na pyszny boczek rolowany, roladę z boczku. Jest pyszna,...
Odsłon: 496
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki. Dno garnka wypełnić niewielką ilością wody i przełożyć śliwki. Gotować przez ok. 10 - 15 min. Ugotowane śliwki smażyć na wolnym ogniu. Gdy zaczną gęstnieć - dodać cukier i dalej smażyć. Gęstość powideł zależy od upodobań gotującego. Gorące powidła nałożyć do słowików, zamknąć szczelnie i jeszcze przez chwilę pasteryzować.