Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Normalnie uzależniłam się od przetworów:))) Dzisiaj powidła śliwkowe..Smacznego
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26324
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 60
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 103
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3698
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 391
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 26324
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 60
Wyborna sałatka do grilla.
Odsłon: 103
Nim sznycle trafiły pod przysłowiowe strzechy i przybrały postać swojskich sc...
Odsłon: 3698
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 391
Składniki
Śliwki umyć, usunąć pestki. Dno garnka wypełnić niewielką ilością wody i przełożyć śliwki. Gotować przez ok. 10 - 15 min. Ugotowane śliwki smażyć na wolnym ogniu. Gdy zaczną gęstnieć - dodać cukier i dalej smażyć. Gęstość powideł zależy od upodobań gotującego. Gorące powidła nałożyć do słowików, zamknąć szczelnie i jeszcze przez chwilę pasteryzować.