Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Robiłam różne przetwory ale jakoś tak się złożyło, że powidła robiłam pierwszy raz. Są różne przepisy na powidła i różne metody na ich robienia. Ja mam taką wersję. Co do konsystencji to zróbcie według swojego gustu. Ja nie lubię takich bardzo gęstych więc taka konsystencja jak dla mnie jest w sam raz.
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Nieskomplikowany torcik, jest prosty, dość szybki w wykonaniu (nie licząc cza...
Odsłon: 14
Seler często pomijany jest w diecie, a ma on w sobie dużo wapnia i potasu, za...
Odsłon: 12
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21611
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 77
Składniki
Śliwki umyć i wypestkować. Wrzucić do garnka z grubym dnem. Gotować śliwki na średnim ogniu od czasu do czasu mieszając. Uważać aby śliwki się nie przypaliły. Gdy śliwki w garnku wyraźnie widać, że śliwki zgęstnieją dodać cynamon i cukier do smaku. Może się okazać, że trzeba dać mniej lub więcej. Wszystko zależy do śliwek i jaką słodycz chcemy uzyskać. Po dodaniu cukru należy dalej gotować śliwki do zgęstnienia. Gdy uznamy, że dana konsystencja nam wystarczy napełnić gorącymi powidłami wyparzone słoiki. Zakręcić zakrętkami i zostawić do wystudzenia. Słoiki z powidłami wystawić w chłodne ale suche i ciemne miejsce.