Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na śliwki w pełni, nie może więc zabraknąć w spiżarce zapasów na zimę w postaci powideł które można wykorzystać do ciast , deserów naleśników, kanapek czy bułeczek drożdżowych. Na powidła najlepiej nadają się śliwki dojrzałe, lekko pomarszczone przy ogonkach.
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 465
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 161
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 347
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 158
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 106
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 465
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 161
Na dzisiejszą zapiekankę miałam trochę grzybów, ziemniaków, kalafiora i kiełb...
Odsłon: 347
filet z kurczaka z słodko pikantnym sosie - szybkie, proste i bardzo aromatyc...
Odsłon: 158
Przepyszny sernik na wzór tych idealnych z kawiarni. Goście będą pytać, gdzie...
Odsłon: 106
Składniki
Śliwki opłukaj, przekrój na pół, usuń pestki. Do garnka z grubym dnem włóż śliwki i wlej trochę wody ustaw na małym ogniu.Jeśli masz specjalną podkładkę pod garnek przeciw przypalaniu podłóż ją pod garnek. Dodaj cukier i ocet. Śliwki mieszaj często drewnianą łyżką, by się nie przypaliły. Kiedy będą już gęste, pozostaw je do całkowitego wystygnięcia. (Możesz nawet na całą noc)
Zimne ponownie zagotuj na bardzo wolnym ogniu.Chwilę podsmaż i przełóż do słoików.
Pasteryzuj około 10 minut. Po wyjęciu odwracaj do góry dnem. Po wystudzeniu przechowuj w chłodnym ciemnym miejscu.