Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny dodatek do naleśników, pieczywa oraz przełożenia ciast
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 221
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 723
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24949
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 221
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 723
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 1277
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 24949
Składniki
Śliwki umyć i wydrylować, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać cukier i smażyć na małym ogniu 2 godz.
Po tym czasie gdy śliwki są już prawie w całości rozgotowane i masa jest dość gęsta można dodatkowo blenderem zmiksować całość aby pozbyć się skórek z owoców Dodać czekoladę i kakao gotować jeszcze około 10min. Po tym czasie powidła wkładać do wyparzonych słoiczków, od razu zakręcać i ustawić do góry dnem. Słoiki pozostawić tak do całkowitego wystudzenia