Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
świetny dodatek do naleśników, pieczywa oraz przełożenia ciast
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 69
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 600
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2024
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 69
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 600
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2024
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4016
Składniki
Śliwki umyć i wydrylować, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać cukier i smażyć na małym ogniu 2 godz.
Po tym czasie gdy śliwki są już prawie w całości rozgotowane i masa jest dość gęsta można dodatkowo blenderem zmiksować całość aby pozbyć się skórek z owoców Dodać czekoladę i kakao gotować jeszcze około 10min. Po tym czasie powidła wkładać do wyparzonych słoiczków, od razu zakręcać i ustawić do góry dnem. Słoiki pozostawić tak do całkowitego wystudzenia