Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi pączki z prawdziwą różą, naleśniki, rogaliki ? Polecam łatwy przepis na aromatyczne powidła :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10980
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13245
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5006
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10980
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6291
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5399
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13245
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5006
Składniki
Przygotuj blender ręczny, jeśli go nie posiadasz pożycz na dziesięć minut. Płatki należy poobrywać ze szypułek. Jeżeli krzak rośnie na czystym terenie, nie należy ich płukać. Nie obcinam również białych końcówek, jest z tym za dużo pracy. Należy też pamiętać, że im więcej płatków, tym lepiej. Przepis; Płatki róży cukier dwa razy tyle wagowo co płatków Ja miałam 370 g. płatków, użyłam 740 g. cukru. szklanka wody. Wodę wlać do garnka i zagrzać, wsypać cukier. Mieszać do rozpuszczenia. Następnie stopniowo dosypywać płatki, miksując blenderem. Jeżeli jest wagowo mniej produktu, należy użyć mniejszą ilość wody. Powidła przekładamy do czystych i suchych słoiczków. Zakręcamy. Przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu. Smacznego.