Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto lubi pączki z prawdziwą różą, naleśniki, rogaliki ? Polecam łatwy przepis na aromatyczne powidła :)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 62
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2354
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 62
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2354
Składniki
Przygotuj blender ręczny, jeśli go nie posiadasz pożycz na dziesięć minut. Płatki należy poobrywać ze szypułek. Jeżeli krzak rośnie na czystym terenie, nie należy ich płukać. Nie obcinam również białych końcówek, jest z tym za dużo pracy. Należy też pamiętać, że im więcej płatków, tym lepiej. Przepis; Płatki róży cukier dwa razy tyle wagowo co płatków Ja miałam 370 g. płatków, użyłam 740 g. cukru. szklanka wody. Wodę wlać do garnka i zagrzać, wsypać cukier. Mieszać do rozpuszczenia. Następnie stopniowo dosypywać płatki, miksując blenderem. Jeżeli jest wagowo mniej produktu, należy użyć mniejszą ilość wody. Powidła przekładamy do czystych i suchych słoiczków. Zakręcamy. Przechowujemy w lodówce lub chłodnym miejscu. Smacznego.