Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na zrobienie powideł.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 399
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 267
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1415
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 399
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 267
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1415
Składniki
Śliwki gotujemy bez cukru. Cukier najlepiej jest, wsypać pod koniec, zapobiega to przywieraniu i przypalaniu owoców. Gdy owoce zmiękną dodajemy pektynę oraz cukier. Gotujemy około 20 minut. Gorącą konfiturę przekładamy do czystych słoiczków. Odwracamy dnem do góry.