Do góry

Przetwory Przepis na:

Powidła ze śliwek węgierek

Przepis dnia 2018-09-08
Powidła ze śliwek węgierek

Autor:

Przepisów i artykułów: 516 Ocena: 6589

Dodano:

Odsłon: 5428

Szybki sposób na zrobienie powideł.

Składniki

  • 3 kg wypestkowanych śliwek węgierek
  • 3/4 szklanki cukru
  • 3 łyżeczki pektyny cytrusowo-jabłkowej
> 6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Śliwki gotujemy bez cukru. Cukier najlepiej jest, wsypać pod koniec, zapobiega to przywieraniu i przypalaniu owoców.
    Gdy owoce zmiękną dodajemy pektynę oraz cukier. Gotujemy około 20 minut.
    Gorącą konfiturę przekładamy do czystych słoiczków. Odwracamy dnem do góry.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 05 września 2018 Piękny kolorek <3 Powidła ze śliwek są najlepsze <3

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń