Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybki sposób na zrobienie powideł.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2102
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1968
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2102
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17948
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1968
Składniki
Śliwki gotujemy bez cukru. Cukier najlepiej jest, wsypać pod koniec, zapobiega to przywieraniu i przypalaniu owoców. Gdy owoce zmiękną dodajemy pektynę oraz cukier. Gotujemy około 20 minut. Gorącą konfiturę przekładamy do czystych słoiczków. Odwracamy dnem do góry.