Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny przepis na marynowane grzyby. Ja skorzystałem z podpowiedzi "KuchniaMariola"i wykorzystałem wywar z gotowania prawdziwków do zalewy octowej.
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2571
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101897
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6292
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 2571
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101897
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 6292
Składniki
Prawdziwki oczyściłem, opłukałem. Tak przygotowane włożyłem do posolonego wrzątku z cebulą pokrojoną na ćwiartki. Gotowałem 15 minut ( czas gotowania zależy od wielkości grzybów, malutkie główki wystarczy gotować 10 minut, większe troszkę dużej), licząc od ponownego zawrzenia. Wyjąłem grzyby cedzakową łyżką. Włożyłem do wrzącego octu z wodą po gotowaniu grzybów, solą i cukrem, zagotowałem. Cebulę wyjąłem i po ostudzeniu włożyłem wraz z odcedzonymi prawdziwkami, do wyparzonych słoików, do każdego dodałem listek laurowy, kilka ziaren pieprzu, i ziaren ziela angielskiego. Zalałem wrzącą zalewą. Szczelnie zakręciłem pokrywkami. Postawiłem do góry dnem. Jeśli chcecie być pewni, że słoiki zassały, to możecie je pasteryzować.