Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16064
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4868
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 16064
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4868
Składniki
Oczyszczone grzyby umyć i gotować ok. 15 min w wodzie osolonej i lekko zakwaszonej kwaskiem cytrynowym. Odcedzić ,przelać przegotowaną zimną wodą i ułożyć w słoikach. Między grzyby włożyć zblanszowaną cebulę i przyprawy. Przygotować zalewę :zagotować wodę z dodatkiem soli ,cukru i octu. Gorącą zalać grzyby w słoikach. Pasteryzować 45 min