Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażone jabłka do słoików to smaczny i zdrowy dodatek do ciast , deserów, naleśników czy ryżu . Zimą smakuje najlepiej.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1535
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231938
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5044
Składniki
Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłka przekładamy do garnka podlewamy wodą i gotujemy na małym ogniu często mieszając żeby się nie przypaliły.Dodajemy cukier i cynamon, gotujemy aż jabłka będą miękkie. Następnie mus jabłkowy przekładamy do słoików, mocno zakręcamy . Pasteryzujemy 10-15 minut.Słoiki po wyjęciu odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym miejscu.