Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażone jabłka do słoików to smaczny i zdrowy dodatek do ciast , deserów, naleśników czy ryżu . Zimą smakuje najlepiej.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5845
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8206
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5620
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5845
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8965
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8206
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5620
Składniki
Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłka przekładamy do garnka podlewamy wodą i gotujemy na małym ogniu często mieszając żeby się nie przypaliły.Dodajemy cukier i cynamon, gotujemy aż jabłka będą miękkie. Następnie mus jabłkowy przekładamy do słoików, mocno zakręcamy . Pasteryzujemy 10-15 minut.Słoiki po wyjęciu odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym miejscu.