Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prażone jabłka do słoików to smaczny i zdrowy dodatek do ciast , deserów, naleśników czy ryżu . Zimą smakuje najlepiej.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5286
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 836
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11706
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5057
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1304
Składniki
Jabłka obieramy , usuwamy gniazda nasienne, kroimy na mniejsze kawałki lub ścieramy na tarce o dużych oczkach. Jabłka przekładamy do garnka podlewamy wodą i gotujemy na małym ogniu często mieszając żeby się nie przypaliły.Dodajemy cukier i cynamon, gotujemy aż jabłka będą miękkie. Następnie mus jabłkowy przekładamy do słoików, mocno zakręcamy . Pasteryzujemy 10-15 minut.Słoiki po wyjęciu odwracamy do góry dnem. Po wystudzeniu przechowujemy w chłodnym miejscu.