Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne do naleśników i szarlotek.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 942
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2814
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 942
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2814
Składniki
Przepis jest banalnie prosty a smak jabłek w ziemie jest niesamowity. Jabłka na przetwory powinny być kwaskowe aby potem dobrze się komponowały w ciastach czy deserach. Umyte jabłka pokroiłam na ćwiartki i wycięłam gniazda nasienne.
Jabłka włożyłam do garnka, na dno wlałam mniej niż centymetr wody i pod przykryciem prażyłam jabłka, aż prawie się rozpadły. Dodałam do nich cukier do smaku i łyżkę cynamonu. Cynamon w lasce można dodać od razu do prażonych jabłek, wtedy odda aromat- a potem można ją zostawić w przetworach. Jabłka przełożyłam do sparzonych słoików i pasteryzowałam w gorącej wodzie koło 20-25 minut- aż nakrętki będą parzyć. Smacznego :)