Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7897
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1154
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13663
Składniki
Obrałam jabłka z gniazd nasiennych a dynie z nasion. Z młodej dyni nie trzeba obierać skórki. Jabłka z dynią uprużyłam w 1 centymetrze wody. Po 20- 25 minutach były gotowe.
Jabłka się rozpadną a dynia będzie miękka ale w kawałku, jeszcze cukier do smaku, kawałek cynamonu. i gotowe. Potem przełożyłam wszystko do słoików i zapasteryzowałam, Smacznego :)